Ravintola Ilokivi on avoinna opiskelija-asiakkaille ja sopimusasiakkaille 8.3.-18.4. välisenä aikana. Noudatamme näin hallituksen asettamia linjauksia koronaviruksen hillitsemiseksi. Muille kuin opiskelija- ja sopimusasiakkaille voimme myydä take-away-lounasta mukaan otettavaksi. Vain rajatulle asiakasmäärälle tarjoileminen vähentää kontaktien määrää.

Päivitämme tietoa Ilokivi.fi-sivustolle sitä mukaa, kun hallituksen esitys koronarajoitusten jatkumisesta etenee eduskunnan käsittelyssä.

Kontaktien määrää rajoitetaan suunnitelluilla kulkureiteillä

Jotta ravintolassa asioiminen olisi mahdollisimman turvallista kaikille asiakkaillemme ja henkilökunnallemme, ohjaamme asiakkaita liikkumaan salissa mahdollisimman vähin kohtaamisin. Seuraa opasteita aulassa ja ravintolasalissa, jotta löydät turvallisen kulkureitin. Kassalta sinut ohjataan omalle paikallesi tyhjään pöytään.

Vältä turhaa liikkumista ravintolassa – Näin toimit saapuessasi lounaalle

Noudata turvallisuusohjeita

Take-awayta saatavilla myös omiin kestoastioihin – Ilokivi kiittää asiakkaita vastuullisesta asioinnista!

Kaikkien asiakkaiden on edelleen mahdollista ottaa ruoka myös mukaan Take-away-astioihin. Omien kestoastioiden suosiminen kannattaa!

Rajoitusten ja turvatoimien noudattaminen auttaa meitä pitämään ravintolan avoinna opiskelijoiden arjen hyväksi – kiitos, kun teet kanssamme ruokailuista turvallisia!

Maanantaista 15.2. alkaen on jälleen mahdollista ruokailla Ilokivessä myös paikan päällä. Jyväskylän yliopisto palaa 15.2.2021 alkaen epidemian kiihtymisvaiheessa sovellettuihin toimintamalleihin. Tämä merkitsee Ilokiven ravintolassa, että asiakkaat ovat jälleen tervetulleita nauttimaan lounaansa ravintolassamme.

Ilokiven lounaan saa edelleen ostaa myös mukaan Take away -annoksena. Ostaessasi ruokaa mukaan voit vähentää pakkausjätettä suosimalla ruoan kuljetuksessa omia kestoastioita. Opiskelijana voit edelleen ostaa itsellesi 2 annosta mukaan, ja auttaa myös opiskelevaa kaveria ostamalla hänellekin 2 annosta, näyttämällä omaa sekä kaverin voimassaolevaa opiskelijakorttia.

Ilokivi haluaa kiittää lämpimästi kaikkia asiakkaitaan vastuullisesta toiminnasta, hyvän käsihygian noudattamisesta, turvaväleistä ja maskien käytöstä jonotus- ja poistumistilanteissa. Olette mahdollistaneet ravintolan pitämisen avoinna poikkeustilanteen läpi! Asiakkaiden vastuullinen käyttäytyminen tekee mahdolliseksi koko kampuksen ravintoloiden, myös Ilokiven, aukiolon. Muistetaan yhdessä turvata toisiamme ja Ilokiven henkilökuntaa toimimalla vastuullisesti joka päivä!

Ravintola Ilokivi siirtyy myymään pelkästään Take Away -annoksia 1.2.2021 alkaen. Noudatamme Jyväskylän yliopiston tiukentuneita koronarajoituksia, jotka mahdollistavat kampuksella opiskelijaruokailun turvaamisen Take Away -myyntinä. Take Away -annoksia myydään Ilokiven normaalien aukioloaikojen mukaisesti klo 11.00-17.00.

Opiskelijana voit ostaa itsellesi 2 annosta mukaan, ja auttaa myös opiskelevaa kaveria ostamalla hänellekin 2 annosta, näyttämällä omaa sekä kaverin voimassaolevaa opiskelijakorttia.

Take Away -annos sisältää:

Pääruoan
Leivän + levitteen
Pienen salaatin

Take Away – tuotteet voit pakata omiin kestoastioihin tai paikan päältä saatavissa oleviin kertakäyttöastioihin ja -kassiin. Seuraa paikan päällä annettuja tarkempia pakkausohjeita.

Take Away-lounas on saatavilla sekä opiskelija-, henkilökunta- että normaalihintaisena.

Lounaan leftover-myynti jatkuu edelleen klo 17.00 – 17.15. Tiukennettujen koronarajoitusten voimassa ollessa Ilokiven aamupalatarjoilu on tauolla.

 

Valtioneuvosto on julkaissut 25.5.2020 asetuksen, jonka mukaan ateriatuetun opiskelijalounaan enimmäishinta nousee. Aterian enimmäishintaa on nostettu edellisen kerran vuonna 2012. Näinä vuosina kustannustaso on noussut n. 11 %. Asetuksen mukaan opiskelijan maksama enimmäishinta olisi saanut nousta 0,46 €. Me Ilokivessä nostimme hintaa 0,2 €, jotta voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme erinomaista lounasta hienon asiakaskokemuksen laadusta tinkimättä.

Elokuun alusta ravintola Ilokiven lounaan hinta nousi 2,80 euroon.

–   Haluamme viestiä asiasta nyt, kun asia on opiskelijoille ajankohtaisin uuden lukukauden ja opintojen käynnistyessä, kertoo Jenni-Mari Penttinen, Soihdun ravintoloista vastaava talous- ja palvelujohtaja.

Suurin osa lounasruoista tehdään Ilokivessä käsityönä alusta alkaen. Hinnankorotus mahdollistaa esimerkiksi sen, että Ilokiven kulttimainetta nauttivat sämpylät voidaan jatkossakin valmistaa ravintolan omassa keittiössä käsityönä, ja esimerkiksi perunamuusi pystytään yhä valmistamaan käsin suomalaisista perunoista. Tarjolla on myös Ilokiven erikoisuuksia, esimerkiksi ilmastoystävällisiä levitteitä.

–   Einesten määrää Ilokiven lounaalla ei haluta kasvattaa. Asiakkaamme odottavat Ilokiveltä herkullista ja terveellistä lounasta ja tähän toiveeseen haluamme vastata joka päivä, Ilokiven ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen toteaa.

Hinnankorotuksella pystytään myös vastaamaan kasvaneeseen vegaani- ja kotimaisen ruoan kysyntään. Myös pientuottajien tuotteiden ja lähiruoan lisäämistä Ilokiven lounaslistalle on toivottu.

–   Opiskelijat ovat tiedostava asiakaskunta, jolle ruoan eettisyys ja kestävät valinnat ovat tärkeitä. Olemme pystyneet laajentamaan kasvisruokien valikoimaamme, lisäämään kotimaisia tuotteita ja ottamaan käyttöön uusia, kasvipohjaisia proteiininlähteitä soijan rinnalle. Ilokivi haluaa auttaa asiakkaitaan tekemään arjessa ilmastoystävällisiä valintoja, Kati Lemiläinen kertoo.

–   Superfoodina tunnettuja hampunsiemeniä on jatkuvasti tarjolla maustepöydässämme. Ne tulevat Oravasaaresta, sen lähempää ei ruoka Jyväskylässä oikein voikaan tulla, Kati Lemiläinen hymyilee.

Ilokiven tarjontaa ja koko talon käyttötarkoituksia on kehitetty asiakaskunnan toiveiden mukaan viime vuosina voimakkaasti, ja uudistusten toteuttamista jatketaan edelleen asiakkaiden kanssa yhteistyössä.

–   Elokuun alusta alkaen saimme esimerkiksi toteutettua paljon toivotun uudistuksen viestinnässämme. Verkkosivuillemme saadaan nyt päivittäin tieto gluteenittomasta ja maidottomasta vaihtoehdosta suoraan tietojärjestelmästämme. Tieto on erityisruokavalioita noudattaville asiakkaillemme tärkeä, ja olemme iloisia saatuamme tämän uudistuksen onnistumaan, kertoo Kati Lemiläinen.

Artikkelikuvassa: Ylioppilastalo Ilokiven portaikon seinämaalaus, toteutus huonostimaalatutseinat.fi |  Kuva: Jasmiina Sirviö

Seminaarinmäen kampus saa uuden, yhteisöllisen oleskelupaikan, kun Ilokivi Venuen aukiolot laajenevat myös arkipäiville. Aikaisemmin keikkapaikkana ja tapahtumatilana toiminut Ilokiven alakerta, nykyiseltä nimeltään Ilokivi Venue, on syyskuun alusta alkaen avoinna myös arkipäivisin klo 12-17 ja tarjoaa kahvilapalveluita, kampuksen ainoan anniskeluravintolan, hengailutilan ja työskentelypaikkoja esimerkiksi läppärin kanssa saapuville asiakkaille.

–  Ilokivi haluaa tällä liikkeellä elävöittää Seminaarinmäen kampusta ja tarjota rauhallisen, tilavan paikan päivittäiseen olemiseen. Saamamme palautteen mukaan opiskelijoilta puuttuu kampukselta kohtaamispaikkoja, joissa kahvikupin ääressä hengailu ja vaikka ryhmätyöt onnistuisivat keskellä päivää rennosti ja helposti. Haluamme palauttaa Ilokivelle sen ilon, joka tänne kuuluu, toteaa Samppa Erkkilä, Ilokiven venue manager.

Ilokiven tapahtumatalokonseptia tukeva alakerran olohuonekäytön mahdollistaminen on osa Soihdun, JYYn omistaman liiketoimintakokonaisuuden, strategiaa. Yhteisöllisyyden tukeminen ja mahdollistaminen on tärkeä osa ylioppilaskunnan arvopohjaa. Ilokiven kulttuurihistoriallisen arvon tunnistaminen ja talon käyttöasteen lisääminen kohtaavat luontevasti Venuen avaamisella kahvilakäyttöön.

Ilokivi Venue on valmistautunut kahvilatoiminnan alkamiseen remontilla, jolla on täydennetty aikaisemmin melko pelkistettyä keikkapaikkamaista sisustusta, parannettu valaistuksen säädettävyyttä ja lisätty kahvilatoiminnan mahdollistavia laitteita baarin yhteyteen. Kalustusta on monipuolistettu ja viihtyisyyttä lisätty erilaisilla seinäelementeillä. Etätyöskentelyä varten on lisätty kiinteitä sähköpistokkeita istumapaikkojen yhteyteen.

–  Ilokiven alakerran päiväkäyttö oli aikaisemmin hankalaa, koska tilan sisustus oli suunniteltu rock-klubi-, keikka- ja  elokuvateatteritoiminta edellä. Ilokivi Venuen aktiivinen tapahtumatoiminta halutaan tietenkin säilyttää, mutta nyt päiväkäytön mahdollistavat kahvilamaiset istuskelupaikat, rennot säkkituolit ja pöydät, jotka on helppoa koota pois sellaisina iltoina, kun tapahtuma vaatii paljon tilaa permannolla, kertoo Ilokiven ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen.

Kahvilatuotteiden valikoima Ilokivi Venuen olohuoneessa tulee olemaan kasvispainotteinen ja sen suunnittelussa on otettu huomioon opiskelijoiden toiveita, joita on kerätty esimerkiksi JYYn jäsenillään teettämän kyselyn yhteydessä. Valikoima laajenee syksyn mittaan ja sitä muokataan asiakaskunnan toivomuksiin sopivaksi.  Tuotteita voi ostaa mukaan.

–  Erikoisuutena Venuen kahvilavitriiniin tuodaan tarjolle myös Ilokiven itseleivottuja sämpylöitä.  Lähes kulttimaineeseen nousseet Ilokiven sämpylät ovat monelle lounastajalle yksi tärkeä osa Ilokiven kokemusta, joten niillä on itseoikeutettu paikkansa kahvilavalikoimassa, kertoo Kati Lemiläinen.

Tärkeänä lisänä nykyiseen tarjontaan verrattuna tulevat olemaan erikoiskahvit. Niitä on aiemmin saanut kampuksella vain yhdestä paikasta. Ilokivi Venuella erikoiskahvin saa myös kauramaidolla.

Yläkaupungin kahvilatarjonta on supistunut, joten hyvälle kahville ja erityisruokavaliot huomioivalle tuotevalikoimalle on nyt kysyntää. Kampuksella liikkuville ja lähiympäristön asukkaille Ilokivi Venuen kahvila on helposti lähestyttävä pistäytymispaikka, Kati Lemiläinen kertoo.

Ilokivi Venuen valaistusta uusittiin jyväskyläläisen, sähkö- ja valaistussuunnitteluun erikoistuneen SSVP Finlandin ratkaisulla, joka huomioi Venuen monimuotoiset käyttötarkoitukset. Valaistuksen muunneltavuuden ansiosta tiloja voidaan käyttää joustavasti muun muassa opetus- ja ryhmätyötilana, elokuva- ja teatteriesityksissä ja keikoilla. Älykäs valaistuksenohjaus mahdollistaa eri värisävyjen, valovoimakkuuksien ja lämpötilojen säädön. Järjestelmä rakentuu pääasiassa langattomista ohjausyksiköistä ja älyvalaisimista. Valaistuksen ”aivoina” toimii suomalainen Cozify -älyohjausyksikkö.

–  Uuden valaistuksen toteutuksessa voitiin hyödyntää paljon olemassa olevia valaisinpisteitä ja valaistuskiskoja, ja valaistus voitiin toteuttaa kustannustehokkaasti ilman mittavia investointeja. Ilokivessä valaistuksen säädettävyydellä on suuri merkitys eri toimintojen tunnelman ja onnistumisen kannalta, ja meille olikin suuri ilo päästä toteuttamaan valaistusta legendaariseen Ilokiveen, toteaa valaistuksen suunnittelusta ja ohjelmoinnista vastanneen SSVP Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Ojala. Sähköasennukset on toteuttanut ESP Suomi Oy.

 

Lisätiedot:

Kati Lemiläinen
Ravintolapäällikkö, Ilokivi
Soihtu, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY
+358 50 367 0139 | kati@ilokivi.fi

Samppa Erkkilä
Venue Manager, Ilokivi
Soihtu, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY
050 477 6050 | samppa@ilokivi.fi

 

Artikkelikuva: Ilokivi Venuen sisäänkäynnin seinämaalaus, toteutus huonostimaalatutseinat.fi | Kuva: Jasmiina Sirviö

Ravintola Ilokivi on liittynyt Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjaan, jonka tarkoituksena on lisätä monipuolisen ja ilmastokestävän kasvisruoan tuntemusta ja käyttöä ruokapalveluissa. Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja on osa Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan “Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet”-tutkimushanketta, jota rahoittaa Koneen Säätiö.

”Ilokivi on ollut jo vuosia laadukkaan vegaanisen linjastolounaan tarjoilun edelläkävijä Jyväskylässä, joten kampanjaan liittyminen on luonteva tapa laajentaa vegaanisten ruokiemme valikoimaa entuudestaan”, sanoo ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen.

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi myös muutokset ruokapalveluiden tarjonnassa ovat tarpeen. Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja pyrkii muuttamaan suomalaista joukkoruokailukulttuuria kasvispainotteisempaan ja ilmastokestävämpään suuntaan.

”Kampanja tarjoaa ruokapalveluiden käyttöön yli 30 vegaanista reseptiä, jotka näemme jatkossa myös Ilokiven ruokalistoilla. Muiden ilmastotoimien ohella reseptit ovat tulleet jäädäkseen osaksi Ilokiven arkea. Reseptiikan rooli Ilokiven keittiössä on merkittävä, koska valtaosa ruoista valmistetaan itse alusta asti. Einesten osuus tarjotusta ruoasta on pieni”, kertoo Ilokiven ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen.

Ilokivessä vegaaninen lounasvaihtoehto on päivittäin tarjolla linjastossa muiden ruokien rinnalla. Tämä on lisännyt vegaanisen vaihtoehdon menekkiä. Ilokivi tulee myös lisäämään ilmastoystävällisemmän ohran käyttöä lisäkeriisin ohella sekä korvaamaan mahdollisuuksien mukaan soijaproteiinia muilla kotimaisilla kasviproteiineilla ruoanvalmistuksessaan. Myös salaattipöydän tarjonta runsastuu entuudestaan ja tässäkin kiinnitetään huomiota ilmastokestäviin tuotteisiin. Taustalla on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toteuttama hiilijalanjäljen laskenta, jossa JYY on selvittänyt koko toimintansa hiilipäästöjen suuruuden.

”Ilokivi on osa JYYn liiketoimintaa Soihtua. Olemme saaneet laskennan yhteydessä paljon tietoa ja ymmärrystä hiilipäästöjemme lähteistä. Kiinteistön hiilipäästöt esimerkiksi sähkön osalta ovat jo valmiiksi pienet, mutta itse ruoan hiilipäästöihinkin osataan nyt kiinnittää entistä enemmän huomiota”, iloitsee Kati Lemiläinen.
Vaikka ruokalistaa uudistetaan, Ilokiven tutut suosikit kuten pestokana ja silakkapihvit säilyvät säännöllisessä kierrossa edelleen.

”Oman keittiön testatut suosikit ja esimerkiksi itse leivotut sämpylät ovat niitä kulmakiviä, joista Ilokivi tunnetaan ja muistetaan. Niillä on sijansa jyväskyläläisten sydämissä. Samalla haluamme kuitenkin olla mukana kehittämässä suomalaista ruokakulttuuria kestävämpään ja ilmastoystävällisempään suuntaan”, Kati Lemiläinen toteaa.

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan reseptien monipuolisuuden ansiosta jokaiselle löytyy varmasti myös uusia suosikkiruokia. Laajasta valikoimasta löytyy resepti niin nyhtökaurastroganoffille kuin kikherneitä tikka masalallekin.

”Reseptien kehityksen eri vaiheissa on kuunneltu herkällä korvalla erilaisten ruokapalveluiden asiakkaita ja henkilöstöä. Reseptien makumaailma ja täyttävyys on saanut kehuja ympäri Suomen. Mainiota, että nyt myös Ilokiven asiakkailla on mahdollisuus tehdä konkreettisia ja maistuvia ilmastotekoja arjen keskellä”, Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan koordinaattori Pirjo Apell kannustaa.

Ravintola Ilokivi on osa Soihtua, joka on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYn omistama liiketoimintakokonaisuus.

Lisätiedot:

Kati Lemiläinen
Ilokiven ravintolapäällikkö, Soihtu
Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY
+358 50 367 0139 | kati@ilokivi.fi

Lisätietoa Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjasta:

ilmastoruoka.fi
Kampanjan koordinaattori Pirjo Apell
pirjo.apell@helsinki.fi

Ravintola Ilokivi palvelee asiakkaita poikkeustoimin ti 17.3.2020 – pe 20.3.2020 klo 11 – 16.

Suljemme ravintolan toistaiseksi 21.3 alkaen. Seuraamme yhteiskunnallisen tilanteen kehittymistä tiiviisti ja tiedotamme asiakkaillemme välittömästi, kun ravintola voidaan taas avata.

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme saamastamme kannustavasta ja ystävällisestä palautteesta ja toivomme, että voimme tavata teidät taas pian!

Ilokiven alakerran tapahtumat perutaan JYYn liiketoimintajohdon päätöksen ja Suomen hallituksen linjausta noudattaen 17.3. alkaen. Tila on poissa käytöstä ja siellä ei järjestetä tilaisuuksia 17.3.2020-30.4.2020 välisenä aikana Covid-19-tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Tapahtumanjärjestäjiin ollaan yhteydessä asiasta mahdollisimman pian alkaen 17.3.2020.

Ravintola Ilokivi pitää ovensa auki perjantaihin 20.3. saakka, mutta ravintolassa otetaan käyttöön poikkeusjärjestelyitä tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Lounasta on tarjolla klo 11 – 16, eli ravintola sulkeutuu tuntia aikaisemmin kuin tavallista.

Asiakkaita kannustetaan pesemään kätensä lämpimällä vedellä ja saippualla ennen ravintolasaliin tuloa. Noudata THL:n ohjeita käsienpesusta. Ilokiven lounaslinjaston alkupäässä on saatavilla käsidesiä ja kertakäyttöhansikkaita. Jonottaessa on suositeltavaa pitää metrin väli toisiin jonottajiin.

Henkilökunta annostelee linjastolla ruoat ja ojentaa asiakkaille valmiit annokset sekä ruokailuvälineet. Jakeluastiat on asiakkaiden puolelta suojattu muovikansilla. Myös ruokajuomat annostelee henkilökunta, jotta asiakkaiden ei tarvitse koskea hanoihin tai purkkeihin.

Kaikki tarjolla oleva leipä on valmiiksi viipaloitua ja henkilökunta ojentaa sen asiakkaalle halutun levitteen kera. Poikkeustoimien kestäessä sämpylöitä ei tarjoilla.

Ravintola Ilokivi haluaa tarjota opiskelijoille mahdollisuuden Kela-tuettuun ruokailuun myös opiskelun poikkeusjärjestelyjen aikana. Ravintolan poikkeustoimilla mahdollistetaan turvallinen lounasruokailu ja hyvää mieltä ylläpitävät ihmiskontaktit epätavallisesta tilanteesta huolimatta.

Uutista on päivitetty 17.3. klo 11.40: korjattu uusimmat tiedot Ilokiven aukioloista. 

Ilokiveen halutaan palauttaa 1980-luvun iloinen tunnelma kehittämällä pohjakerroksen toimintaa

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) on ostanut Ilokivessä toimineen Maailmanlopun Ravintola Oy:n liiketoiminnan. Liiketoimintakauppaan sisältyvät ylioppilastalo Ilokiven alakerran baarikalusteet sekä ääni- ja valotekniikkaan liittyvät laitteet. Osapuolet eivät julkista kaupan hintaa.

Aluehallintovirasto on myöntänyt JYYlle Ilokiven anniskeluoikeudet, jotka ennen kauppaa olivat Maailmanlopun Ravintolan hallussa.

– Ilokiven alakerran toiminta jatkuu kaupasta huolimatta entiseen tapaan eli kevääksi buukatut kulttuuritapahtumat viedään läpi sovitusti – vain ravintoloitsija vaihtuu, kertoo Ilokiven ravintolapäällikkö Kati Lemiläinen.

Ilokiven alakerran monitoimitila Mustassa laatikossa on 365 asiakaspaikkaa. Tila on anniskelualuetta ja siellä järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja ja seminaareja. Alakerran tila toimii myös Jyväskylän ylioppilasteatterin ja Ilokiven elokuvien kotipesänä.

– Ilokiven alakerran uudistamisen ideointi aloitetaan maaliskuussa. Haluamme erityisesti kuulla, millaista toimintaa opiskelijat haluaisivat alakertaan. Ajatuksena on kehittää Ilokivestä todellinen tapahtumatalo ja palauttaa sen 1980-luvun legendaarinen maine opiskelijoiden ja muiden kulttuurin ystävien kohtaamispaikkana, Lemiläinen toteaa.

Lemiläinen sanoo, että alakerran kehittämiseen haetaan mallia muun muassa Helsingin seudun avoimista työskentelytiloista ja ravintoloista.

– Kevään aikana toteutettavan suunnittelun tulokset näkyvät syyskuussa, kun opiskelijat aloittavat syyslukukauden. Uudistamme mustaksi maalattua alakertaa sekä visuaalisesti että toiminnallisesti. Aiomme myös pohtia, miten pohjakerrokselle saataisiin enemmän käyttöä päiväsaikaan esimerkiksi opetustilana tai itsenäisen opiskelun tilana, Lemiläinen miettii.

Ilokiven alakerran uudistaminen on jatkoa runsas vuosi sitten toteutetulle remontille, jonka yhteydessä Ilokiven lounasravintolan viihtyisyyttä parannettiin uusimalla akustiikkaan liittyvät rakenteet sekä kalusteet. Lisäksi ravintolaan tehtiin oleskeluun ja opiskeluun sopivaa tilaa. Ilokiven lounasravintolassa on 230 asiakaspaikkaa ja lounasruokailijoita päivittäin 800-1000. Ilokivi on vuoden 2018 uudistuksen jälkeen palvellut myös tilausravintolana.

-Toteutunut liiketoimintakauppa mahdollistaa Ilokiven kokonaisvaltaisen kehittämisen ja on siten suuri askel eteenpäin JYYn liiketoiminnan Ilokivelle asettaman strategisen tavoitetilan saavuttamisessa. Kaupan myötä meidän on mahdollista laajentaa palvelutarjontaamme ja asiakaskuntaamme sekä vahvistaa Ilokiven asemaa kampuksen jalokivenä entisestään, toteaa JYYn talous- ja palvelujohtaja Jenni-Mari Penttinen .

Ravintola Ilokivi toimii Alvar Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelemassa Ylioppilastalo Ilokivessä, joka on valmistunut vuonna 1965.

Lisätietoja:

Kati Lemiläinen
Ilokiven ravintolapäällikkö
050 3670139

Jenni-Mari Penttinen
JYYn talous- ja palvelujohtaja
0400 848 407

Päästökompensaatiopalveluja tuottava Compensate tarjoaa yrityksille palvelua, jossa asiakkaat kompensoivat ostoksensa aiheuttamat hiilidioksidipäästöt maksamalla kompensaatiomaksun, joilla Compensate tukee hiiltä sitovia hankkeita, esimerkiksi metsitystä.

JYYn ravintola Ilokivi on toiminut yhteistyössä Compensaten kanssa marraskuusta 2019 alkaen ja tarjonnut kaikille lounasasiakkailleen mahdollisuuden kompensoida lounaansa aiheuttamat ilmastopäästöt. Ilokivi oli ensimmäinen jyväskyläläisyritys, joka toi kompensointimahdollisuuden asiakkailleen suoraan ostotapahtuman yhteyteen. Palvelu tuotiin asiakkaiden saataville opiskelijoiden aloitteesta. Vuodenvaihteesta alkaen useissa medioissa on tuotu esiin Compensate-säätiön kohtaamia ongelmia Poliisihallituksen arpajaishallinnon kanssa.

– Päästökompensaation tarjoaminen ostotapahtuman yhteydessä on asiakkaalle helppo ja sujuva keino oman hiilijalanjälkensä hyvittämiseen. Pelkkä päästöjen kompensaatio ei tietenkään riitä, vaan kulutusta pitää vähentää. Tavallinen elämämme, kuten ruokailu ja asuminen, vapauttaa kuitenkin väistämättä hiiltä ilmakehään. Niinpä päästökompensaatiota tarjoavien palvelujen tulo markkinoille on välttämätöntä kehitystä, jotta voimme taistella ilmastonmuutosta vastaan, ja on hyvä, että päästökompensaatiota tarjoavien palvelujen tarjoajien asema selkeytetään, toteaa JYYn liiketoiminnan talous- ja palvelujohtaja Jenni-Mari Penttinen.

JYYn liiketoiminta haluaa saada vastuullisten valintojen tekeminen asiakkailleen mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi.

– JYYn liiketoiminta pitää päästökompensaatiopalvelu Compensaten edelleen Ilokiven lounasasiakkaiden saatavilla, sillä se on koettu arvokkaaksi osaksi Ilokiven tarjoamaa palveluvalikoimaa. Opiskelijat paitsi muodostavat tärkeän JYYn liiketoiminnan asiakasryhmän myös omistavat JYYn liiketoiminnan ylioppilaskunnan jäsenyyden kautta. He odottavat JYYn tuottavan vastuullista liiketoimintaa ja hoitavan osuutensa ilmastonmuutoksen torjunnassa, toteaa JYYn liiketoiminnan toimitusjohtaja Marko Huttunen.

Ilokiven vastuullisuusratkaisut, kuten lounaan yhteydessä mahdollistetut kompensaatiot ja vapaaehtoinen, JYYn valitsemaa kehitysyhteistyötä tukeva kehy-maksu, sekä vegaaninen lounas linjastolta ovat konkreettisia mahdollisuuksia kestävien valintojen tekemiseen. Ilokivi on aiemmin tänä vuonna uutisoinut myös hiilipäästöttömän sähkön käyttöönotosta. Ravintolan hävikkiä on vähennetty aktiivisesti myös leftover-ruokamyynnillä ja asiakkaiden nähtävillä olevalla biojätevaa’alla.

Lisätiedot:
JYYn liiketoiminnan toimitusjohtaja Marko Huttunen
marko.huttunen@jyy.fi
p. 050 329 2563

Ilokiven ravintola, ylioppilaskunta JYYn asiantuntijat ja Opinkiven sauna käyttävät nyt ainoastaan päästötöntä, uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä. JYY on solminut sopimuksen päästöttömästä ja uusiutuvilla energialähteillä tuotetusta Vihreästä sähköstä vuoden 2020 alusta lähtien. Vihreä sähkö on käytössä myös JYYn asuntokohteissa Kortepohjassa ja Vehkakujalla niin asunnoissa, kohteiden liiketiloissa kuin ulkovalaistuksessakin.

–          JYYlle on tärkeää, että sen toiminta noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. Hiilidioksidipäästöttömän sähkön valinta auttaa asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään. Vaikka JYYn käyttämä sähkö onkin nyt päästötöntä, kannattaa silti muistaa arjessa myös tarpeettoman sähkön kulutuksen hillitseminen, sillä paras sähkö on käyttämätön sähkö, muistuttaa Kimmo Moilanen, JYYn kiinteistöjohtaja.

Ilokiven ravintolan keittiölaitteet on uusittu energiapiheiksi ja koko talon valaistus suunniteltu sähköä säästäväksi vuonna 2016 valmistuneessa peruskorjauksessa. Ilokivi-talon vuotuisesta 438 MWh:n sähkönkulutuksesta ei vuoden 2020 alkaen synny CO2-päästöjä, kun aikaisemmin päästöt olivat n. 70 tonnia vuodessa.

JYY tilaa vuoden 2020 alusta asumiskohteissaan ja Ylioppilastalossa käyttämänsä Vihreän sähkön Väreeltä. Vihreä sähkö on alkuperätakuin varmennettua tuuli- ja vesivoimaa sekä bioenergiaa. Alkuperätakuin varmennetulla sähköllä on todistus siitä, että sähkö on tuotettu täysin uusiutuvalla tuotantomuodolla. Väre hankkii myymänsä sähkön Nord Pool -sähköpörssistä sekä sähkön pientuottajilta.