Asetelmassa sitrushedelmiä ja kasvisruokakeittokirja

Vastuullisuus

Ilokivi on sitoutunut vastuullisuuteen. Arvostamme itse tekemistä ja vaalimme kestäviä arvoja.

Ilokivi laittaa kestävää ja laadukasta arkeen ja juhlaan

Koko tuotantoprosessissa huomioidaan ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus. Kun raaka-aineet tilataan luotetuilta toimittajilta ja ruoka valmistetaan paikan päällä, se on aina eettistä ja laadukasta. Vaalimme edelleen vuosien takaa periytyviä, hyväksi havaittuja reseptejä, ja päivitämme ruokalistaamme uusilla, muuttuneessa maailmassa vastuullisilla vaihtoehdoilla. 

Ilokivessa syöminen on vastuullinen valinta vatsasi, ympäristösi ja kukkarosi kannalta! 

Ilokiven kasvispihvejä tulossa uunista

Vastuullisuus Ilokiven keittiössä

Keittiön koneet ja laitteet ovat energiatehokkaita ja älykkäitä.

Pesuaineet myrkyttömiä tiivisteitä.

Pakkausjätettä mahdollisimman vähän.

Valaistus toteutettu liikkeentunnistimilla varustetuilla ledivalaisimilla.

Ohjelmoitavat kypsennyslaitteet säästävät henkilökunnan työtä ja takaavat asiakkaille tasalaatuisen ruuan.

Valmistushävikkiä ja jätekertymää seurataan tarkasti.

Jätehuoltomme on hiilineutraali maaliskuusta 2021 alkaen.

Ilokiven työntekijä pesee kasviksia hanan alla

Vastuullisuus Ilokiven raaka-aineissa

Käytämme vain luomu-, vapaan- tai ulkokanaloiden munia kaikissa valmistamissamme tuotteissa.

Raaka-aineiden alkuperä tunnetaan.

Liha on pääosin kotimaista, alkuperämaa on aina asiakkaiden nähtävillä ainesosaluettelossa.

Kalat valitaan kestävällä tavalla pyydettyjen lajien tai MSC-sertifioitujen vaihtoehtojen joukosta (WWF:n kalaopas).

Kasviksemme ovat kotimaisia aina, kun niitä on saatavilla.

Etsimme aktiivisesti vähähiilisiä vaihtoehtoja ja pyrimme pienimpään mahdolliseen ilmastokuormaan.

Vegaaninen juhlaruoka-annos lautasella

Vastuullisuus palvelussa ja tuotteissa

Kasvis- ja vegaaniruokavaihtoehdot ovat tarjolla joka päivä. Ilmastoruoka-valikoiman ruokia tarjotaan säännöllisesti.

Kahvillamme on aina Reilu kauppa -sertifikaatti.

Ilokiven lautaskoko tukee suositusten mukaista opiskelija-aterian annoskokoa.

Yhden lautasen periaate vähentää tiskin määrää.

Päivittäin kaksi kolmesta lounasruokalajista noudattaa Kelan opiskelijaruokailulle asettamia tarkkoja ravintosisältövaatimuksia.

Ilokiven ruokahävikkiä vähennetään tähderuoan annosmyynnillä, sopivalla lautaskoolla ja asiakkaiden näkyvillä olevalla biojätevaa’alla.

Take Away- ja tähderuokaa noutavia asiakkaita kannustetaan omien kestoastioiden käyttöön.

Kahden hymyilevän ihmisen kuvajaiset ikkunaruudussa

Ilokiven Leftover-myynti torjuu hävikkiä

Ilokivessä ruoan menekki arvoidaan aina mahdollisimman tarkasti etukäteen, jotta valmistettua ruokaa ei joutuisi hävikkiin. Jos linjastolle kuitenkin jää ruokaa lounastarjoilun päätteeksi, myydään lounaalta ylijäänyttä ruokaa ravintolan sulkemisajan jälkeen edulliseen hintaan asiakkaiden mukaan. Omaan rasiaan ostettuna leftover-annoksen hinta on edullisempi, mutta ravintolassa on saatavana myös kertakäyttörasioita leftover-ostoksen pakkaamiseen.

Leftover-myynti vähentää ravintolan hävikkiä, minimoi raaka-aineiden hukkaa ja helpottaa asiakkaiden ruokailuarkea. Näin voittavat kaikki!

Ilokivi yhteistyössä paremman ruoan puolesta

Ihmisiä lähestymässä Ilokiven sisäänkäyntiä Seminaarinmäen P-rakennuksen suunnasta